Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Thorpe Park

Video: dit wordt de hoogste en snelste achtbaan van het Verenigd Koninkrijk

22-08-2023, 16.25 uur

Het Engelse attractiepark Thorpe Park opent volgend jaar een spectaculaire achtbaan van maar liefst 72 meter hoog. Een nieuwe videosimulatie laat zien wat we kunnen verwachten van Project Exodus, zoals de rollercoaster wordt genoemd.

Het gaat om een hypercoaster van de Duitse fabrikant Mack Rides: de hoogste en snelste in het Verenigd Koninkrijk. Eind 2021 kwamen al gedetailleerde concepten naar buiten. Nu is er ook een video, al wordt nog niet de volledige rit in beeld gebracht.

Project Exodus wordt gekenmerkt door extreme hoogteverschillen en sensationele elementen als langgerekte inversies en overhellende bochten. Leverancier Mack gaat daarmee achtbaanbouwers als RMC en Intamin achterna, die al langer dergelijke ontwerpen produceren.

Stealth
In Thorpe Park staan momenteel zeven verschillende coasters, waarvan de laatste opende in 2012. Dat was wing coaster The Swarm. Een andere achtbaan in het park is momenteel de snelste van het land: lanceerachtbaan Stealth, die een topsnelheid haalt van 128 kilometer per uur.

De voorbereidende werkzaamheden voor Project Exodus begonnen maanden geleden. Op de bouwplaats zijn de funderingen inmiddels duidelijk zichtbaar. Onlangs arriveerden de goudkleurige steunpilaren voor de attractie.Meer Thorpe Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be