Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Video: Toverland-bezoeker glijdt uit zitje van zweefmolen

22-08-2023, 18.14 uurBeeld: @merylvdheijden

Een bezoeker van Toverland heeft gedemonstreerd hoe je níet in een zweefmolen moet plaatsnemen. De knul stapte in de attractie Djinn, een kantelende molen van bijna 13 meter hoog. Tijdens de rit liet hij zichzelf uit zijn stoeltje glijden, waardoor de jongen enkel nog met een kettinkje vastzat.

De beelden van het merkwaardige voorval verschenen maandag op Instagram Stories. "Hang in there bud", schreef de filmer erbij. Hoewel het tafereel er risicovol uitziet, was er volgens een voorlichtster van het Limburgse pretpark geen sprake van direct gevaar.

De woordvoerster laat weten dat het uiteraard niet de bedoeling is om op deze manier te zweven. "Maar er zit nog een kettinkje tussen de benen van de betreffende bezoeker, dus dit was niet gevaarlijk."

Noodstop
Hoe gaat Toverland om met dit soort situaties? "Onze procedure is dat we mensen die fout gaan zitten eerst aanspreken. Als ze hier niet naar luisteren, dan drukken we de noodstop in en zetten we de attractie stil." Tijdens het maken van de video werd er in ieder geval niet ingegrepen.

Djinn, gelegen in het overdekte parkdeel Land van Toos, is in 2015 opgeleverd door de Nederlandse bouwer Wooddesign Amusement Rides. De topsnelheid bedraagt 36 kilometer per uur.Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be