Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
GaiaZoo

Video: dierentuin GaiaZoo verwelkomt twee inheemse diersoorten

21-08-2023, 14.40 uur

In dierenpark GaiaZoo zijn vanaf nu twee nieuwe diersoorten te vinden: de gladde slang en de geelbuikvuurpad. Bezoekers moeten er wel goed voor opletten, want beide soorten kunnen zich uitstekend verstoppen. In een video legt curator Emile Prins uit waarom de Limburgse dierentuin voor deze opzet gekozen heeft.

Het gaat om inheemse diersoorten, die in het wild ook in Nederland voorkomen. De geelbuikvuurpad was echter bijna uitgestorven. Daarom is in Zuid-Limburg een kweek- en uitzetproject opgestart. GaiaZoo werkt eraan mee: mocht er iets misgaan met het project, dan heeft de dierentuin nog dieren van dezelfde genetische populatie achter de hand.

De curator noemt het "risicospreiding". Op de plek van de gladde slang wilde GaiaZoo eigenlijk de korenwolf tonen. "Na realisatie bedachten wij dat het toch niet helemaal geschikt was, dus gingen we nadenken over een andere invulling", legt Prins uit. Na ruim twee jaar staat het verblijf niet meer leeg.



Meer GaiaZoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be