Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Let op: Walibi-zwembad vanaf volgende week bijna vier maanden gesloten

21-08-2023, 15.52 uur

Wie deze zomer nog een plons wil maken in het zwembad van Walibi Belgium, moet er snel bij zijn. Waterparadijs Aqualibi is op zondag 27 augustus voorlopig voor het laatst geopend. Daarna gaat het complex dicht voor ingrijpende werkzaamheden. Pas zo'n vier maanden later zijn bezoekers weer welkom.

Bij Aqualibi wordt al maanden gebouwd aan vier sensationele nieuwe waterglijbanen van de Canadese fabrikant ProSlide Technology. Ze dragen de werktitels TornadoWave, Dueling RocketBlast, Canon Bowl en RallyRacer. Volgens Walibi zijn de toevoegingen uniek in de Benelux.

Begin dit jaar was het bad al enkele weken niet toegankelijk vanwege het bouwproject. Sinds half februari kan er weer gezwommen worden. Ondertussen ging de constructie van de nieuwe glijbaantoren gewoon door. Omdat ook in het bestaande gebouw een hoop moet gebeuren, sluiten de poorten na de zomervakantie opnieuw.

Kerstvakantie
De heropening moet in december plaatsvinden, vóór de start van de kerstvakantie. Aanvankelijk werd gesproken over zaterdag 23 december. Nu staat op de online kalender dat het bad vanaf vrijdag 22 december weer open is voor publiek.

In de tussentijd zijn de vorderingen duidelijk te volgen op de parkeerplaats van Walibi. De glijbanen verrijzen pal naast de hoofdingang.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be