Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Video: drie jonge olifantjes verkennen gigantische nieuwe Olifantenvallei in Beekse Bergen

15-05-2024, 13.47 uurBeeld: Mariska Vermij-Van Dijk

Het olifantenverblijf van Safaripark Beekse Bergen is vorig jaar enorm gegroeid. De Brabantse dierentuin ontwikkelde een gigantische Olifantenvallei van in totaal 35.000 vierkante meter. Deze week konden drie jonge Afrikaanse olifantjes het nieuwe gedeelte voor het eerst ontdekken. Dat leverde aandoenlijke beelden op.

Naast de bestaande olifantenvlakte van 15.000 vierkante meter kwam een nieuw gedeelte met een oppervlakte van maar liefst 20.000 vierkante meter. "Dit grote leefgebied is voor de kalfjes helemaal nieuw; eerder verbleven ze in een aangrenzend verblijf", legt een woordvoerster uit.

De dieren kunnen er verschillende nieuwe dingen ontdekken, waaronder een ondiepe kleipoel om in de modder te rollen, een grote waterpoel en barrières om zich achter te verschuilen. De vallei is ook een stuk heuvelachtiger dan het oorspronkelijke verblijf. Dankzij een tunnel wandelen bezoekers onder de olifanten door.

150 kilo
Beekse Bergen verwelkomde kort geleden in vier maanden tijd drie olifantjes: Mosi, Ajabu en Tendai. Ze maken het goed, laat het dierenpark weten. Inmiddels wegen ze allemaal ruim 150 kilo. Een tijdje terug hebben ze voor het eerst hun vader Yambo ontmoet. Ter gelegenheid van de bijzondere zwangerschappen verschenen bij de entree van het park eerder al drie beelden van jonge olifantjes.

In totaal huisvest Beekse Bergen nu elf Afrikaanse olifanten. Sinds kort maken ook nijlantilopes en waterbokken gebruik van de vallei. Later dit jaar wil de dierentuin het vernieuwde Afrikadorp openen, met het nieuwe restaurant Mugunda, een nieuwe speeltuin en terrassen met uitzicht op Afrikaanse dieren.Meer Beekse Bergen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be