Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermisbezoekers zitten urenlang vast in kapotte attractie

20-08-2023, 10.12 uur

Bezoekers van een Portugese kermis hebben urenlang vastgezeten in een tientallen meters hoge attractie. Ze beleefden hachelijke momenten in een booster, een lange arm met aan de weerszijden gondels die over de kop kunnen vliegen.

Door een technisch mankement kwam de arm stil te staan in de horizontale positie. Dat gebeurde vorige week donderdag op de Feira de São Mateus in de gemeente Viseu. Zeven inzittenden konden geen kant op, melden Portugese media.

Ze moesten één voor één worden bevrijd met behulp van een hoogwerker van de brandweer. In totaal nam de reddingsoperatie ruim drie uur in beslag: van 21.15 uur tot 00.20 uur. Niemand raakte gewond.

Monster
De attractie in kwestie heet Monster. Feira de São Mateus was net van start gegaan op de dag van het incident. Het evenement duurt nog tot en met 21 september. Volgens de organisatie wordt het gevaarte naar de Nederlandse fabrikant KMG gebracht voor een reparatie.Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be