Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gardaland Resort

Paniek in Gardaland: man probeert pretpark binnen te komen met pistool

20-08-2023, 17.14 uur

Medewerkers van het Italiaanse pretpark Gardaland hebben de marechaussee ingeschakeld nadat een bezoeker binnen probeerde te komen met een pistool. Bij de ingang van het Gardaland Sea Life Aquarium ging de metaaldetector af toen de man passeerde.

Na een controle bleek hij een vuurwapen bij zich te hebben. Het voorval vond afgelopen weekend plaats. De man - een 31-jarige Nigeriaan - haalde uit zijn handtas een pistool tevoorschijn met een kaliber van 6,35 millimeter, inclusief een magazijn en zes patronen.

Het wapen zat verstopt in een sok. De regionale marechaussee, die toevallig aanwezig was in de regio om toeristen te inspecteren, heeft de pretparkbezoeker meegenomen. De Nigeriaan is gearresteerd voor illegaal wapenbezit.

Terrein
Het Gardaland Sea Life Aquarium is een losstaande attractie op het terrein van Gardaland. Er moeten aparte tickets voor aangeschaft worden.

Meer Gardaland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be