Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Het Land van Ooit

Lego-model van Het Land van Ooit te zien in Speelgoedmuseum

20-09-2023, 16.44 uur

In het Speelgoedmuseum in het Brabantse Oosterhout is de komende maanden een expositie te zien rond Het Land van Ooit. Paul Toxopeus is al jaren bezig om het verdwenen kinderpretpark na te bouwen in Lego. Nu vormt zijn creatie de basis voor een tijdelijke tentoonstelling in het museum.

Het Land van Ooit in Drunen was open tussen 1989 en 2007. In plaats van achtbanen kregen bezoekers interactieve verhalen en theatrale optredens met acteurs voorgeschoteld. Kinderen waren er de baas. In Oosterhout herleeft het failliete themapark in het klein.

"Paul schroomt niet om Lego-blokjes te schilderen of te doorboren", laat het museum weten. "Ook ontwerpt hij nieuwe onderdelen en opdrukken. Sinds hij zijn arsenaal aan technieken kon uitbreiden met onder meer lasersnijden en 3D-printen, ontstaan er geheel nieuwe dimensies in Pauls Lego-reconstructie."

Oppervlakte
De Lego-replica heeft inmiddels een oppervlakte van ruim 8 vierkante meter. Ooitgebouwd, zoals de wisseltentoonstelling van Toxopeus wordt genoemd, is te bezoeken tot en met zondag 7 januari 2024. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 13.00 tot 17.00 uur. Reserveren kan online.

Meer Het Land van Ooit
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be