Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Waterachtbaan Europa-Park weer open, halve dag nadat podium instortte

15-08-2023, 14.07 uurBeeld: Europa-Park fans Benelux

Waterachtbaan Atlantica SuperSplash in Europa-Park is weer operationeel na een merkwaardig ongeluk. Gistermiddag klapte het waterbassin van de duikshow naast de attractie uit elkaar, waardoor het podium in elkaar stortte. Er vielen zeven gewonden, waarvan twee bezoekers en vijf acteurs.

De duikvoorstelling werd opgevoerd in de vijver van de SuperSplash, naast de vaargeul van de laatste bocht. Het Duitse pretpark kondigde direct na het incident al aan dat de attractie vandaag weer open zou gaan. Dat is gelukt: sinds vanochtend kunnen bezoekers opnieuw een ritje maken.

Alle brokstukken zijn uit de vijver gevist. Op dit moment bedraagt de wachttijd voor de SuperSplash vijftig minuten. Wat het ongeval veroorzaakt heeft, wordt nog onderzocht door de politie. Duikshow Retorno dos Piratas is inmiddels volledig van de kalender gehaald. Het is nog niet duidelijk of de productie volgend jaar wel weer terugkeert.

Grote brand
Europa-Park staat erom bekend zeer snel te schakelen na calamiteiten. Toen het park de afgelopen jaren twee keer getroffen werd door een grote brand, waren omliggende attracties ook razendsnel weer operationeel.

Atlantica SuperSplash werd in 2005 gebouwd door huisleverancier Mack Rides. De 30 meter hoge attractie bestaat uit een kettinglift, twee draaischijven met een afdaling ertussen en een afdaling met een heuvel, gevolgd door een grote splash. Boten - met vier rijen van vier zitplaatsen - halen een topsnelheid van 80 kilometer per uur.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be