Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bobbejaanland sluit waterattractie Terra Magma uit voorzorg na onwelwordingen

14-08-2023, 13.27 uur

Bobbejaanland heeft de overdekte waterbaan Terra Magma uit voorzorg gesloten. Zondagmiddag werden even voor 17.00 uur twee medewerkers van de attractie onwel. Het management heeft toen besloten om de recent vernieuwde publiekstrekker voor de zekerheid stil te leggen. Op dit moment is Terra Magma nog steeds buiten gebruik.

"We wilden geen enkel risico nemen", vertelt directeur Yves Peeters aan Looopings. "Onmiddellijk na het sluiten van de attractie hebben we metingen gedaan omtrent luchtvochtigheid en temperatuur." Alle uitslagen waren binnen de normen. Toch houdt Bobbejaanland de attractie nog even dicht.

"Omwille van de luchtvochtigheid willen we ook bacteriologische tests uitvoeren, maar dat kunnen we niet zelf", aldus de directeur. Het Vlaamse pretpark moet een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vanwege een Belgische feestdag - morgen is het O.L.V.-Hemelvaart - blijkt dat momenteel lastig. "Vandaar dat we iets meer tijd nodig hebben."

Geen compromissen
Peeters benadrukt dat er geen bezoekers ziek zijn geworden. Daarnaast zijn er geen aanwijzingen zijn dat er iets mis is met de attractie of het gebouw. Bovendien voelde één van de werknemers die onwel werd zich gisterochtend al niet lekker. "Maar op het gebied van veiligheid bestaan er geen compromissen: we willen 200 procent zeker zijn."

Vanwege het gunstige weer, de naderende feestdag en de zomervakantie is het momenteel behoorlijk druk in Bobbejaanland. "Dat maakt de sluiting natuurlijk wel erg jammer", geeft de directeur toe. Hij verwacht dat Terra Magma binnen enkele dagen weer operationeel is.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be