Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Holiday Park Germany

Zweefmolen in Duits pretpark tijdelijk buiten gebruik na blikseminslag

14-08-2023, 12.50 uur

De gigantische zweefmolen in het Duitse pretpark Holiday Park is getroffen door de bliksem. Afgelopen zaterdag vond rond 13.00 uur een blikseminslag plaats bij de Lighthouse Tower, die volgens het park zo'n 80 meter hoog is. Daarbij is schade ontstaan aan het besturingssysteem.

Men heeft contact opgenomen met het Oostenrijkse bedrijf Funtime, de fabrikant van de zeventien jaar oude attractie. "We hopen het zo snel mogelijk opgelost te hebben", vertelt een woordvoerder van parkeigenaar Plopsa aan Looopings. Tot die tijd blijft de attractie buiten gebruik.

Holiday Park houdt bezoekers op de hoogte over de status via de eigen app en website. Overigens was de Lighthouse Tower - net als alle andere buitenattracties - tijdens de inslag gesloten voor publiek, vanwege het onweer. Er zaten op dat moment dus geen personen in de molen.

Meer Holiday Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be