Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde Park

Bezoekers van Belgisch pretpark geëvacueerd uit vastgelopen achtbaan

13-08-2023, 11.24 uur

Een ritje in de boomerang coaster van het Belgische pretpark Bellewaerde Park is zaterdag anders verlopen dan gepland. Aan het einde van de middag liep de achtbaan vast. Een trein van de Boomerang kwam rond 17.40 uur stil te staan op de tweede liftheuvel.

Normaal gesproken wordt het voertuig daar omhoog getakeld, om vervolgens achteruit weer naar beneden te storten. Dit keer haakte de trein niet direct vast aan de ketting. Technici kozen er vervolgens voor om de 28 passagiers te evacueren. Ze zijn één voor één gezekerd naar beneden gebracht via een grote trap.

Die operatie nam geruime tijd in beslag. Volgens een woordvoerder duurde de ontruiming ongeveer een half uur, maar ooggetuigen melden dat de laatste inzittenden pas omstreeks 19.40 uur met beide benen op de grond stonden. Na afloop is de trein handmatig naar beneden gehaald.

Nederlands
Het park meldt dat er geen paniek ontstond. Bellewaerde bleef geopend tot 22.00 uur. De Boomerang opende in 1984. Daarmee was het de eerste klassieke boomerang coaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma. Dit jaar kreeg de attractie een nieuw uiterlijk.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Bellewaerde Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be