Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Apenheul

Man (28) bedreigt Apenheul-bezoeker met groot mes

11-08-2023, 14.51 uur

Een 28-jarige man uit Vlissingen heeft gisteren met een groot mes gezwaaid in Apenheul. Hij bedreigde een andere bezoeker met het wapen. Diegene doet vandaag aangifte. Medewerkers hebben de messentrekker kunnen overmeesteren, waarna de politie hem aanhield.

De dader had een kind bij zich. Het mes is in beslag genomen, het zorgkader ontfermt zich over het kind. Aanwezige gasten en medewerkers zijn behoorlijk geschrokken van het voorval, vertelt een woordvoerster van het Apeldoornse dierenpark aan DPG Media.

"Gelukkig is niemand gewond geraakt", laat ze weten. De aanleiding van het conflict is onduidelijk. Het voorval vond rond 16.15 uur plaats. Veel bezoekers waren er getuige van.

Drukste dag
Apenheul beleefde donderdag de tot dusver drukste dag van het seizoen, met zo'n 8500 bezoekers. Het Gelderse park kent geen bagagecontrole. De politie vraagt ooggetuigen om zich te melden. Mogelijk hebben sommige mensen het tafereel gefilmd.

Meer Apenheul
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be