Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland stelt evenemententerrein opnieuw beschikbaar voor asielzoekers

30-08-2023, 11.09 uur

Op het evenemententerrein van Walibi Holland wonen komende winter opnieuw honderden asielzoekers. Een samenwerking tussen het pretpark en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is vorig jaar kennelijk goed bevallen. Daarom wordt naast het attractiepark in Biddinghuizen opnieuw een tijdelijk asielzoekerscentrum opgetuigd.

Dat bevestigt een Walibi-voorlichter aan Looopings. Op vrijdag 1 september is het festivalseizoen officieel afgelopen en starten de voorbereidende werkzaamheden, zodat de vluchtelingen in oktober kunnen arriveren. "De opzet is ongeveer hetzelfde als vorig jaar", legt de woordvoerder uit. In april 2024 moet het centrum weer ontmanteld zijn.

Volgens de gemeente Dronten kijken de betrokken partijen met een positief gevoel terug op de eerste samenwerking, toen 1500 geregistreerde asielzoekers werden ondergebracht op het Walibi-terrein. "Er is nauw samengewerkt met onderwijs, vrijwilligers en hulpdiensten. Er is weinig tot geen overlast ervaren. Ook de afgesproken eindtermijn is zonder problemen gehaald."

Winterseizoen
Walibi zal tijdens het huisvesten van de vluchtelingen gewoon geopend zijn. Het halloweenseizoen duurt tot en met zondag 29 oktober. Van zaterdag 23 december tot en met zondag 7 januari vindt winterseizoen Bright Nights plaats. Het attractiepark ontvangt een vergoeding voor de opvang, maar het bedrag wordt niet bekendgemaakt.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be