Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park deelt eerste ontwerp voor heropbouw afgebrande diamantgrot: 'We will be back!'

12-08-2023, 12.31 uur

Beeld: @europapark.photography, Nomoco, Rallick, Sven/epfriends

Europa-Park maakt bezoekers duidelijk dat de afgebrande Zauberwelt der Diamanten volgend jaar terugkeert. Aan een hijskraan naast de bouwplaats is een poster bevestigd met een nieuw ontwerp voor de verdwenen diamantgrot. Het overdekte wandelgebied in het Oostenrijkse themadeel ging in juni in vlammen op.

De restanten werden de afgelopen weken verwijderd. Inmiddels is Europa-Park gestart met de heropbouw. De tekening verraadt dat de Zauberwelt der Diamanten er wel anders uit komt te zien dan voorheen. We zien een bergachtig landschap met een waterval, terwijl bezoekers voorheen een donkere grot met trollen aantroffen.

De Zauberwelt bevond zich in een grote loods. Van een volledige overkapping lijkt straks geen sprake meer te zijn. Het ontwerp toont ook powered coaster Alpenexpress Enzian en boomstambaan Tiroler Wildwasserbahn, die door de grot heen liepen. Beide attracties zijn naar aanleiding van de brand tot nader order buiten gebruik.

Yomis
"We will be back!", luit de boodschap op de poster. Naar verwachting krijgen ook de trollen een ander uiterlijk. Europa-Park ontwikkelde enkele jaren geleden een nieuw trollenvolkje: de schattige Yomis. De turquoise trolletjes zijn al op verschillende plekken in het park te vinden. Vermoedelijk gaan ze ook de vernieuwde Zauberwelt bevolken.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be