Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermisoorlog loopt gruwelijk uit de hand

28-03-2014, 01.19 uur

Antwerpen is urenlang bezet geweest door honderden woedende kermisexploitanten. Alle toegangswegen rond de stad stonden vol met woonwagens, oliebollenkramen en ingeklapte attracties.

En het bleef niet bij verkeerschaos en fileleed: bij een confrontatie met de politie zijn 43 actievoerders uit hun wagen gesleurd, tegen de grond gewerkt en opgepakt. Een aantal 'foorkramers' zou opzettelijk zijn ingereden op een paar agenten. De politie moest traangas gebruiken om de agressieve, bewapende meute te temmen.

De langslepende Vlaamse kermisoorlog draait om de jaarlijkse Sinksenfoor in Antwerpen, die na een klacht van een paar omwonenden vanaf 2015 een andere locatie krijgt. De gewelddadige protestactie heeft de stad naar schatting 750.000 euro gekost.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be