Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Nederlandse attractiebouwer maakt nu ook darkrides met hangende gondels

18-08-2023, 09.11 uur

De bekende Nederlandse attractiefabrikant Vekoma is voortaan ook in te schakelen voor het bouwen van darkrides. Het Limburgse bedrijf heeft een ritsysteem ontwikkeld met hangende gondels, die kunnen kantelen en draaien. Daarmee is het attractietype een soort geavanceerde versie van Droomvlucht in de Efteling.

Vekoma is vooral bekend als achtbaanbouwer. Het assortiment wordt nu verbreed met de komst van de suspended darkride, waarvan al één exemplaar verkocht is in Azië. Het schommelen van de voertuigen moet zorgen voor "een extreem soepele rit met een heel natuurlijk gevoel".

Bovendien kunnen de bakjes voor- én achteruit bewegen in de scènes. Daarnaast is het mogelijk om de voertuigen uit te rusten met speakers en interactieve pistolen. Een verticale lift behoort eveneens tot de opties. Vekoma ontwierp gondels in verschillende stijlen, waaronder een luchtballon, een schelp en een ruimteschip.

Vrienden en familie
Het concept is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. De leverancier zag de afgelopen jaren attracties met virtual reality als paddenstoelen uit de grond schieten. "Maar wij geloven dat een VR-ervaring niet op kan tegen een echte, fysieke rit die je kunt beleven met je vrienden en familie", zo laat Vekoma weten.

Vekoma-directielid Peter van Bilsen noemt het nieuwe product "de volgende generatie van meeslepende darkrides". Darkrides met hangende gondels zijn redelijk zeldzaam. De bekendste voorbeelden in Europa zijn Peter Pan's Flight in Disneyland Paris (1992), Droomvlucht in de Efteling (1993) en Arthur in Europa-Park (2014). Op de Nederlandse kermis is eveneens een suspended darkride te vinden: Haunted Mansion (2005).Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be