Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Hof van Saksen

Explosie en brand bij werkzaamheden aan glijbaan in Drenthe

09-08-2023, 23.59 uur

Het zwemparadijs van het Drentse vakantiepark Hof van Saksen is vanmiddag getroffen door een brand. Tijdens werkzaamheden aan een glijbaan ontstond een explosie, waarna een brand uitbrak. De omgeving moest worden afgezet omdat er mogelijk gevaarlijke stoffen waren vrijgekomen.

Het zwembad werd ontruimd. Een woordvoerster laat weten dat afdekmateriaal vlam heeft gevat. Het vuur kon gedoofd worden met zand. Drie personen zijn ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel. Zij hoefden niet naar het ziekenhuis.

Bij een meting bleken uiteindelijk geen gevaarlijke stoffen meer aanwezig te zijn. Volgens de brandweer is er lichte materiële schade. De glijbaan waar de explosie plaatsvond, blijft tijdelijk buiten gebruik.

Nieuwe glijbaan
Hof van Saksen, onderdeel van Landal GreenParks, telt vier waterglijbanen: Presto, Bombo, Intenso en Saltato. Er wordt gewerkt aan een nieuwe glijbaan. Die opent naar verwachting ergens in de komende maanden.

Meer Hof van Saksen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be