Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Te koop: huis-tuin-en-keuken-ride met tien omgebouwde botsauto's

14-08-2023, 18.57 uur

Je huis ombouwen tot een heuse darkride? Via Marktplaats wordt een bijzondere zelfgemaakte attractie aangeboden. Voor 6000 euro kunnen geïnteresseerden een traject met tien omgebouwde botsauto's overnemen. De huis-tuin-en-keuken-ride bestaat uit een bochtig spoor van 64 meter, waarop de karretjes zowel voor- als achteruit kunnen bewegen.

Ze zijn met elkaar verbonden door middel van een ketting. "Zodat afstand tussen de auto's gelijk blijft", schrijft de verkoper in de advertentie. "Iedere botsauto heeft een eigen 24 volt-motor. Het geheel wordt aangedreven door een regelbare transformator die spanning op het traject zet en doorgeeft aan de botsauto's."

Daarmee werkt de botsautobaan min of meer als de klassieke speelgoed-racebaantjes van het merk Carrera, die vroeger erg in trek waren. De maximale snelheid bedraagt 10 kilometer per uur. In totaal kent het traject een afmeting van 12 bij 18 meter. De baan is jaren geleden gemaakt door kunstenaar Dries Verhoeven, voor een kunstproject met de naam Phobiarama.

Zeecontainer
De attractie, bestaand uit twaalf delen, wordt op zes plaatsen gevoed. "De botsauto's zitten voor het transport in stalen rekken", aldus de aanbieder, die zich in Utrecht bevindt. Het opbouwen zou ongeveer vier uur in beslag nemen. "Momenteel staat alles opgeslagen in een zeecontainer."

Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be