Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark de Waarbeek

Attracties in de Waarbeek onder water door stortbui, maar pretpark is morgen weer open

06-08-2023, 18.08 uur

Het Twentse pretpark de Waarbeek heeft werk aan de winkel. Door een wolkbreuk zijn delen van het attractiepark in Hengelo vanmiddag blank komen te staan. Rond 17.00 uur barstte een hevige regenbui los, vertelt directeur Kevin Moespot aan Looopings.

De befaamde Rodelbaan uit 1930 - één van de oudste achtbanen ter wereld - veranderde door de regen plotseling in een waterbaan. Op foto's is te zien hoe de rail van de attractie zich gedeeltelijk onder water bevindt.

"Gelukkig zijn er geen elektrische onderdelen van de attracties in het water terechtgekomen", legt Moespot uit. "Dus morgen werkt alles gewoon weer. Maar vandaag is wel een bijzondere dag."

Verlaten
Toen de stortbui begon, was het pretpark al nagenoeg verlaten. De Waarbeek bleef geopend tot 17.30 uur. Medewerkers gaan het water vanavond wegscheppen. Parkmascotte Postbode Pelle is al begonnen, blijkt uit een foto. "We hebben even een hoop werk", aldus de directeur.







Meer Attractiepark de Waarbeek
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be