Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legoland Discovery Centre Scheveningen

Rechter doet uitspraak over constructiefout Legoland Scheveningen

10-09-2023, 23.59 uur

Een constructiefout in het pand van Legoland Discovery Centre Scheveningen hoeft niet hersteld te worden door de bouwer. Dat heeft de Haagse rechtbank deze week geoordeeld. Hoewel het dak van de kelder kampt met lekkages en scheuren, is er geen instortingsgevaar.

Het overdekte Lego-pretpark opende ruim twee jaar geleden in een kelder onder de Scheveningse Boulevard. De gemeente Den Haag en de eigenaar steggelen al jaren over wie verantwoordelijk is voor de bouwblunders. Nu is er eindelijk een uitspraak in het langlopende juridische conflict. De claims van de eigenaar en de gemeente zijn afgewezen.

De draagkracht van de kelder is weliswaar minder dan was afgesproken, maar dat is volgens de rechter geen probleem zolang er geen vrachtwagens overheen rijden. Om trucks tegen te houden, staan er tegenwoordig gekleurde betonblokken - in Lego-stijl - en plantenbakken.

Bruikbaarheid
"De rechtbank stelt vast dat onder de huidige omstandigheden het kelderdek is afgeschermd voor al het verkeer, terwijl de bruikbaarheid van het pand niet op een relevante wijze wordt aangetast en de duurzaamheid van de constructie van het pand als zodanig niet in het geding is", valt te lezen in de uitspraak.

De gemeente krijgt wel de opdracht om enkele kleinere gebreken aan het complex te herstellen, waarvoor de hoofdaannemer deels moet opdraaien. Daarnaast is een nieuw ontwerp gemaakt voor de Boulevard, waarbij de wandelpromenade 6 meter opschuift richting de zee om genoeg ruimte te bieden aan het verkeer. Dat project gaat enkele miljoenen euro's kosten.

Meer Legoland Discovery Centre Scheveningen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be