Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

NS en andere bedrijven stoppen samenwerking met Dolfinarium

04-08-2023, 13.42 uur

De NS schrapt een samenwerking met het Dolfinarium. Nu kunnen bezoekers van de Spoordeelwinkel op ns.nl nog een combiticket kopen voor het Gelderse dierenpark en een treinreis. Binnenkort verdwijnt het Dolfinarium uit de webshop. Dat is het resultaat van een lobbycampagne van actiegroep Bite Back.

De huidige samenwerking loopt eind september af. Na overleg met Bite Back heeft de NS besloten om niet meer met het Dolfinarium in zee te gaan, omdat het park niet meer in het aanbod past. De bestemming ligt al jaren onder vuur vanwege zorgen over het dierenwelzijn.

Volgens dierenactivisten verkoopt het Dolfinarium circusachtig vermaak onterecht als educatie. De dieren in de shows moeten trucjes doen om het publiek te vermaken. Bovendien zijn de verblijven ondermaats, claimen de lobbyisten.

Muys Reizen
Bedrijven die kaartjes voor het Dolfinarium aanbieden, zijn benaderd door Bite Back. "We zien gelukkig een steeds verdere toename van bewustwording rondom zeezoogdieren in gevangenschap", zegt een woordvoerder. Naast de NS hebben ook de firma's Kortingscode, Edad, Muys Reizen, Paulusma en Toonen Reizen beloofd om te stoppen met het promoten van het dierenpark.

Eerder haalde Bite Back al onder meer Zeeman, ANWB, Renault, Spar, Lidl en Hema over om de samenwerking met het Dolfinarium stop te zetten. Voorbeelden van websites die momenteel nog wel toegangskaarten voor het park aanbieden zijn ActievandeDag, Dagtickets, AD Webwinkel en VakantieVeilingen.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be