Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Antwerpen

Zoo Antwerpen trots op trainingen: elke vogelsoort reageert op een ander geluid

04-08-2023, 09.29 uur

De vogels in Zoo Antwerpen zijn op een bijzondere manier getraind. In de zogeheten Savannevolière vliegen 23 vogelsoorten rond, die dankzij een training allemaal individueel opgeroepen kunnen worden. Voor elke soort werd een ander geluid bedacht. Het Belgische dierenpark vormt daarmee een voorbeeld voor andere dierentuinen.

In een video legt medewerker Jan Dams uit waarom het soms nodig is dat vogels op commando naar de verzorgers komen. Een collega maakt duidelijk hoe de dieren precies getraind zijn. Er wordt bijvoorbeeld gebruikgemaakt van een fietsbel, kroonkurken, een fluitsignaal en een sleutelbos.

"Door maandenlange trainingen en het opbouwen van expertise bij de verzorgers herkent elke diersoort een specifiek signaal dat hen hun vleugels doet openslaan en bij hun verzorgers doet landen", meldt Zoo Antwerpen. Het park spreekt over "een enorme onderneming met een onmiskenbaar grote impact".

Voederpresentatie
Bezoekers krijgen zelf ook de kans om mee te kijken met de trainingen. Dat kan tijdens een dagelijkse voederpresentatie. Die vindt steeds om 11.30 uur plaats in de Savannevolière, ook wel bekend als de Buffelsavanne.Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Zoo Antwerpen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be