Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Verrassing: nieuwe attractie Walibi Belgium is al geopend

02-08-2023, 01.20 uurBeeld: Walibi Report

Walibi Belgium heeft de nieuwe attractie Silverton onaangekondigd geopend voor publiek. Eigenlijk zou de toevoeging pas op vrijdag 11 augustus opengesteld worden, maar in de praktijk kunnen bezoekers deze week al een ritje maken. Het gaat om een testfase.

Silverton bestaat uit een molen met twaalf hangende gondels in de vorm van stoomlocomotieven. Het attractietype - sidecar XL - komt uit de fabriek van de Italiaanse firma Technical Park. Walibi creëerde een dorpspleintje in steampunkstijl, geïnspireerd op het Wilde Westen.

Het gaat om een interactieve familieattractie: inzittenden kunnen hun bakje zelf op en neer laten zwieren. Zo bepalen ze zelf hoe heftig de rit zal worden. Op de plek van Silverton waren voorheen botsauto's te vinden.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be