Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Fietsmolen Efteling deels afgebroken voor reparatie

02-08-2023, 13.37 uurBeeld: @RingelbergNick, @Coshira_

De nostalgische fietsmolen die deze zomer in de Efteling staat, blijft voorlopig gesloten. Op het Anton Pieckplein is tot en met donderdag 31 augustus de Carrousel des Vélocipèdes te vinden: een klassieke carrousel met fietsen, waarbij bezoekers zelf moeten trappen. Deze week verschenen er plotseling bouwhekken rond de molen.

Ook werd de constructie deels afgebroken. Fans hoeven echter niet te vrezen dat de attractie vroegtijdig zal vertrekken, meldt een Efteling-woordvoerster aan Looopings. Er vinden noodzakelijke werkzaamheden plaats. Zodra de reparatie voltooid is, zal de fietsmolen weer in gebruik genomen worden.

"De fietsen zijn in onderhoud", legt de voorlichtster uit. "Daarom staan er nu bouwhekken." Verwacht wordt dat de attractie uit 1920 binnen enkele dagen weer in bedrijf is. Bezoekers kunnen dan tot eind augustus een rondje maken, zoals gepland.

Tour de France
De Efteling haalde de ruim honderd jaar oude fietsmolen binnen ter gelegenheid van een samenwerking met wielerploeg Team Jumbo-Visma. Efteling-ontwerper Sander de Bruijn ontwierp het wielershirt dat het team droeg tijdens de Tour de France. De attractie wordt door het park Vélodrome genoemd.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be