Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Decor van Efteling-show Raveleijn hersteld na brand

27-07-2023, 14.16 uurBeeld: @KoenStaps

De Efteling heeft de brandschade in het decor van paardenshow Raveleijn hersteld. Op 30 mei brak er brand uit toen een vuureffect in de showarena niet goed functioneerde. Daarbij raakte een deel van een gevel beschadigd. Ook werd een stuk van het decor verwijderd door de brandweer tijdens het blussen.

De voorstelling was dezelfde dag alweer te zien. Aan de rand van het getroffen gebouw bevestigden medewerkers jutezakken, zodat de brandschade niet zichtbaar zou zijn voor het publiek. De afgelopen weken is hard gewerkt aan het opnieuw opbouwen van de gevel, vormgegeven als een bakkerijtje.

Inmiddels zijn de werkzaamheden voltooid. "Bakkerij Barends is na enige afwezigheid door een noodlottig ongeluk weer terug in de stad!", schrijft een Efteling-personeelslid trots op Twitter. Hij publiceerde ook een foto van het eindresultaat.

Tweede keer
Overigens ontstond op 11 juni voor de tweede keer een brand in het Raveleijn-decor, op een andere plek. Toen viel de zichtbare schade mee. Wel ging technische apparatuur kapot, waardoor de show bijna een week niet opgevoerd kon worden.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be