Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Feministen walgen van 'seksistische' Efteling-apps

25-03-2014, 01.47 uur

Feministen reageren boos en teleurgesteld op twee nieuwe apps die de Efteling gisteren heeft gelanceerd. De op het eerste gezicht ongevaarlijke spelletjes halen bij menig feminist het bloed onder de nagels vandaan.

De Efteling besloot een stoere app uit te brengen voor jongens en een schattige app voor meisjes. Verschil moet er zijn, blijkt uit een persbericht: "In de Assepoester-app ervaren meisjes hoe het is om een echte prinses te zijn. In de Draak-app gaan jongens de strijd aan met Draak."

Die vrouwonvriendelijke rolverdeling kan op weinig sympathie rekenen. Onder leiding van gevierd Volkskrant-columniste Asha ten Broeke worden de apps massaal uitgejouwd op Twitter, met reacties variërend van "idioot" tot "heel fout".

"Waar is de emancipatielaaf als je hem nodig hebt?", vraagt iemand zich af. Ook CDA-politica Irene Janssen heeft geen goed woord over voor het geforceerde onderscheid. "Jammer dat de Efteling bepaalt welk kind wat speelt op basis van sekse."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be