Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-achtbaan Vogel Rok bijna zes weken gesloten: dit gaat er gebeuren

16-09-2023, 17.29 uurBeeld: @RingelbergNick, @Coshira_

De Efteling houdt de populaire achtbaan Vogel Rok bijna zes weken dicht. Morgen, op zondag 17 september, is de attractie voorlopig voor het laatst geopend. Een dag later wordt begonnen met onderhoudswerkzaamheden. Die duren naar verwachting tot en met vrijdag 27 oktober.

Fans hoeven geen ingrijpende veranderingen te verwachten, meldt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. Wel zal tijdens de renovatie veel aandacht zijn voor het dak. Men vervangt de dakbedekking van zowel het rieten dak als het platte dak. Het opvallende dakornament zal daarvoor verwijderd worden.

Verder staan wat algemene opknapbeurten op de planning voor het exterieur en de 25 jaar oude overdekte rollercoaster. De Efteling spreekt zelf over "regulier onderhoud", zonder grote thematische aanpassingen.

Ruud Bos
Onlangs werd wel een andere subtiele wijziging doorgevoerd in het eerste gedeelte van de wachtrij van Vogel Rok. Daar klinkt sinds kort de muziek van het themagebied Wereld van Sindbad, in plaats van de originele soundtrack van wijlen Ruud Bos. "Hiermee willen we Vogel Rok nog beter laten aansluiten bij de Wereld van Sindbad", legt de voorlichter uit.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be