Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Rotterdam

Attractiepark Rotterdam zoekt personeel: vacature aanvankelijk alleen voor mannen

23-07-2023, 11.54 uur

Attractiepark Rotterdam heeft gekozen voor merkwaardige bewoordingen in een vacaturetekst. Het nieuwe pretpark van ondernemer Hennie van der Most, dat binnenkort open moet gaan, publiceerde vrijdag een oproep voor nieuwe werknemers op Facebook. Daarin werd opvallend genoeg louter gevraagd naar mannen.

"Timmerman/vakman gezocht!", viel te lezen op een flyer. "Per direct is Attractiepark Rotterdam op zoek naar een allround vakman", stond eronder. De mannelijke klusser zou "flexibel inzetbaar" moeten worden "voor allerhande timmer- en bouwwerkzaamheden".

"We hebben een nieuwe vacature beschikbaar en zijn per direct op zoek naar een timmerman!", luidde de begeleidende tekst in het Facebook-bericht. Kennelijk dacht het management niet dat het werven van vakvrouwen of timmervrouwen ook een optie was, want over niet-mannelijke kandidaten werd met geen woord gerept.

Aangepast
Looopings vroeg een woordvoerder waarom er voor deze termen is gekozen. Daar kwam geen inhoudelijk antwoord op, maar de uitingen zijn even later wel deels aangepast. Nu vraagt men om een "timmerman/vakman of -vrouw". De zin eronder, over de zoektocht naar "een allround vakman", bleef ongewijzigd. In het Facebook-bericht staat nu: "We zijn per direct op zoek naar een vakman of -vrouw!"

Het is niet voor het eerst dat Attractiepark Rotterdam een sterke voorkeur lijkt te hebben voor mannelijke kandidaten. In een eerdere oproep, die in februari naar buiten kwam, werd al gesproken over een positie voor een tuinman.

Weinig vertrouwen
Attractiepark Rotterdam wordt gerund door de 73-jarige Hennie van der Most. De opening is al talloze keren uitgesteld. Inmiddels wil de eigenaar geen jaartal meer noemen. Uit de Facebook-reacties op de vacature blijkt dat er nog weinig vertrouwen is in een goede afloop. "Gaat het ooit nog eens open?", vraagt Jort Laban zich bijvoorbeeld af. "Of is het een langlopende werkplaats?"

Meer Attractiepark Rotterdam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be