Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Herautenplein na maanden onderhoud weer open in de Efteling

29-07-2023, 17.50 uur

Het hart van het Sprookjesbos in de Efteling is opgeknapt. De afgelopen maanden was het historische Herautenplein gedeeltelijk afgesloten voor werkzaamheden. Twee van de oudste sprookjes in het park - De Magische Klok en De Kikkerkoning - werden gerenoveerd. Nu is het volledige plein weer open voor publiek.

Het Herautenplein stamt uit 1952, het openingsjaar van het Sprookjesbos. Eén van de blikvangers is sinds jaar en dag een grote kasteelmuur met trompetterende herauten, als onderdeel van het verhaal van De Magische Klok. Door boomwortels kwam de muur aan weerszijden van de klokkentoren omhoog.

Om die reden moest de muur verwijderd en volledig opnieuw opgebouwd worden. Ook de gracht ernaast is vervangen. Door gebruik te maken van robuustere materialen, blijft het water voortaan staan. Daarmee gaat een langgekoesterde wens van nostalgische Efteling-liefhebbers in vervulling.

Gouden bal
Er is nu ook sprake van een overstort, zodat eventueel overtollig water terechtkomt in het bos. Verder was er aandacht voor de ondergrondse infrastructuur van de fontein van De Kikkerkoning. Vier kikkers spuiten daar als het ware een gouden bal de lucht in. Tot slot werd horecalocatie De Kleyne Klaroen verbouwd.

De Efteling begon in februari dit jaar met het vernieuwen van het Herautenplein. Ruim vier maanden later is de klus geklaard. In het Sprookjesbos wordt momenteel nog wel gewerkt bij Langnek en in het Kabouterdorp. Na de zomer komen Doornroosje en Hans en Grietje aan de beurt.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be