Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Cowboyfeest in Walibi Belgium: nieuwe attractie Silverton is open

11-08-2023, 19.29 uur

Walibi Belgium heeft vanochtend op feestelijke wijze de nieuwe attractie Silverton geopend. De familieattractie in wildwest-stijl was de afgelopen dagen al operationeel als onderdeel van een testfase. Vandaag vond de daadwerkelijke openingsceremonie plaats, in het bijzijn van onder andere een sheriff en parkmascotte Walibi. De kangoeroe droeg voor de gelegenheid een cowboyoutfit.

Op de plek van Silverton stonden voorheen botsauto's, onder de noemer Tuf Tuf Club. Die hebben nu plaatsgemaakt voor een nieuw plein. Door te kiezen voor een western-thema past Silverton bij het aangrenzende cowboygebied, waar attracties te vinden zijn als top spin Buzzsaw, mijntrein Calamity Mine en vrijvelatoren Dalton Terror.

Silverton is een ruim 8 meter hoge attractie van het type sidecar xl, bestaand uit een carrousel met twaalf hangende stoomlocomotieven voor twee personen. De wagonnetjes zwieren tijdens het draaien omhoog - tot maximaal 3,8 meter - met behulp van een hendel. Walibi bestelde de attractie bij de Italiaanse firma Technical Park.

Speciaal certificaat
Verder kunnen de inzittenden rook en een geluidseffect activeren door op knopjes te drukken. De molen heeft een diamater van meer dan 17 meter. Silverton is geschikt voor kinderen vanaf 90 centimeter, mits vergezeld door een volwassene. De eerste bezoekers kregen vandaag een speciaal certificaat uitgereikt.

Walibi investeerde 1,9 miljoen euro in het project. "We werken aan een globale vernieuwing van het park door thematische zones aan te leggen en een gevarieerd aanbod van nieuwe attracties toe te voegen", zegt Walibi-directeur Jean-Christophe Parent. "Zo willen we ons imago als familiepark blijven versterken."Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be