Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Compagnie des Alpes

Eigenaar Walibi deelt aandelen uit aan medewerkers

06-09-2023, 14.58 uur

Medewerkers van de Walibi-parken krijgen de mogelijkheid om aandelen van het moederbedrijf te ontvangen. Compagnie des Alpes, de beursgenoteerde eigenaar van onder meer Walibi Holland, Walibi Belgium, Bellewaerde Park en Parc Astérix, is van plan om gratis aandelen toe te kennen aan personeelsleden. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden.

Het doel is om de werknemers van de pretparken zich meer betrokken te laten voelen bij "de groei die zij helpen genereren", meldt Compagnie des Alpes in een verklaring. "We zien dit gratis aandelenplan als een waardering voor jullie loyaliteit en jarenlange tomeloze inzet voor het bedrijf", schrijft algemeen directeur Dominique Thillaud in een bericht aan zijn medewerkers.

Dit jaar hebben ongeveer zesduizend personeelsleden in zes landen recht op dertig gratis aandelen van Compagnie des Alpes. "Deze toewijzing zal jaarlijks worden herhaald", belooft Thillaud. "Het gaat erom dat we de waarde die we gezamenlijk creëren met je delen, zodat je volledig kunt profiteren van onze strategie en onze successen."

Dienstjaren
Of personen recht hebben op aandelen, hangt onder andere af van het aantal dienstjaren en het aantal gewerkte maanden per jaar. Wie in aanmerking komt, wordt rechtstreeks geïnformeerd door het moederbedrijf. Eén aandeel is momenteel 12,92 euro waard op effectenbeurs Euronext Paris.

Vrijwel alle locaties van Compagnie des Alpes hebben ambitieuze toekomstplannen. Zo wil Walibi Holland in 2025 een dubbele single-rail coaster openen, gevolgd door een grote hal met attracties. Walibi Belgium vernieuwt momenteel zwemparadijs Aqualibi. Daarna gaat men aan de slag met een nieuwe familieachtbaan.

Waterpark
Bellewaerde Park werkt aan een uitbreiding met onder andere een gigantische waterattractie. Walibi Rhône-Alpes in Frankrijk bouwt op dit moment een sensationele coaster van het type hot racer. Het Franse Futuroscope wordt uitgebreid met een waterpark en een bijzondere waterbaan. Parc Astérix investeert in een tientallen meters hoge zweefmolen.

Meer Compagnie des Alpes
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be