Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Gewonden na afbreken van treintje op Spaanse kermis

19-07-2023, 23.59 uur

Op een kermis in Noordoost-Spanje is een trein van een attractie afgebroken. Door onbekende oorzaak kwam de bovenkant van een karretje naast de baan terecht. Daarbij raakten een kind en zijn vader gewond. De volwassene had last van zijn ribben, melden regionale media.

Hoewel beide slachtoffers op eigen kracht uit het bakje konden klimmen, zijn ze wel uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Het incident vond eerder deze maand plaats bij een attractie met de naam Dragon Area Concor, bestaand uit een ovaalvormig parcours waar een trein overheen rijdt - vooruit en achteruit.

Het voertuig, vormgegeven als een draak, bestaat uit zeven aaneengeschakelde bakjes. Eén ervan brak tijdens de rit af, maar het onderstel bleef staan. Dat gebeurde op een zomerfestival in de gemeente Sils, gelegen in de provincie Gerona. De autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar de toedracht. Volgens de gemeente beschikte de exploitant over alle benodigde veiligheidspapieren.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be