Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Drayton Manor Resort

Engels pretpark kiest voor nieuwe lift & launch coaster

13-07-2023, 20.06 uur

Het Engelse pretpark Drayton Manor gaat een nieuwe achtbaan bouwen. Vanaf volgend jaar kunnen bezoekers een ritje maken in een attractie van het type lift & launch coaster, afkomstig van de Liechtensteinse firma Intamin. Dat bevestigt directrice Victoria Lynn.

Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat een lift & launch coaster uit een combinatie van een reguliere lift en een lanceergedeelte. Op YouTube is een voorbeeld van een lay-out te vinden. Parkengroep Looping investeert miljoenen euro's in het project.

Drayton Manor had behoefte aan een "familievriendelijke thrill coaster", zegt Lynn tegen magazine Blooloop. "De toevoeging is een belangrijk onderdeel van een reeks spannende investeringen voor de komende jaren." De directrice belooft "één van de beste family thrill rollercoasters in het Verenigd Koninkrijk".

Vrijevaltoren
Het gaat om de eerste nieuwe achtbaan in het park sinds 2011. De werkzaamheden zijn al gestart. Om plaats te maken voor de achtbaan heeft de 54 meter hoge vrijevaltoren Apocalypse, geopend in 2000, het veld moeten ruimen. "Bezoekers zullen niet teleurgesteld zijn als ze zien wat de vervanging wordt."Meer Drayton Manor Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be