Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Politieagent stomverbaasd: vrouw pakt 20 euro af van kind op de kermis

13-07-2023, 16.32 uurBeeld: Eurofair Channel

Op de kermis in Helmond is een politieagent te hulp geschoten bij een merkwaardig voorval. Wijkagent Niels Kanters werd op het kermisterrein aangesproken door een jongetje die vertelde dat zijn geld was gestolen. Hij had een briefje van 20 euro laten vallen, waarna een vrouw het geld voor zijn neus weg­griste.

"Ik heb in mijn politiecarrière al veel dingen meegemaakt waarover ik me verbaasd heb, maar gisteren spande toch wel echt de kroon", schrijft Kanters op Instagram. Het kind sprak de agent aan op de kermis. "Hij was alleen en vertelde mij met trillende stem dat een vrouw zojuist op het kermisterrein zijn 20 euro had afgepakt die hij had laten vallen."

De vrouw zou met haar voet op het gevallen biljet zijn gaan staan. Ze weigerde het geld terug te geven toen de knul erom vroeg. "Waarna het jongetje zijn 20 euro in de tas van de vrouw zag verdwijnen", aldus de agent. Het jochie barstte bij het vertellen van het verhaal in huilen uit.

Speelautomaat
"Ik heb hem getroost en beloofde hem dat ik mijn best ging doen om de 20 euro terug te krijgen." Het tweetal liep terug naar de speelautomaat waar de vrouw had toegeslagen. Zij bleek daar nog doodleuk te staan. In eerste instantie ontkende ze het geld gepakt te hebben. Toen de agent vertelde dat er overal op de kermis beveiligingscamera's hangen, sloeg bij de dievegge de onzekerheid toe.

"Nadat ik haar vertelde dat ik alles in het werk zou stellen om de 20 euro terug te krijgen, koos de vrouw eieren voor haar geld en bekende ze inderdaad in het bezit te zijn van de 20 euro." Vervolgens haalde ze het briefje uit haar tas tevoorschijn.

Glimlach
De agent was met stomheid geslagen. "Ongelofelijk, hoe laag kun je gaan als volwassen vrouw tegenover een klein kind?" De moeder van de jongen, die later ten tonele verscheen, was tevreden over de afhandeling. Ze wenste geen aangifte te doen. "Het jongetje is met een politiepen, een dik compliment en een kleine glimlach naar huis gegaan."

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be