Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Duinrell bestelt nieuwe attractie: molen met theekopjes

12-07-2023, 16.28 uur

Duinrell wil komende winter een nieuwe familieattractie openen. Aan themagebied Rick's Avonturen Burcht wordt een theekopjesmolen toegevoegd. Dat bevestigt Duinrell-directeur Philip van Zuylen van Nijevelt aan Looopings. Hij noemt het attractietype "echt een evergreen".

Het Wassenaarse pretpark bestelde de nieuwigheid bij de Duitse leverancier Metallbau Emmeln. Het concept, met acht draaiende gondels op een grote schijf, wordt officieel blütenwirbel genoemd.

Metallbau Emmeln leverde voor Duinrell eerder al schommelschip Schip Ahoi. Ook de oldtimerbaan De Oude Lijnbaan, die binnenkort opengaat, komt uit de fabriek van de Duitse firma. Het bedrijf was de afgelopen jaren evenees actief voor onder andere de Efteling en Toverland.

Wonderland
Rick's Avonturen Burcht bevindt zich achter de ingang van Duinrell, tussen kindergedeelte Wonderland en horecapunt de Paardenstal. De nieuwe molen komt te staan op een plein bij de Katapults, Schip Ahoy en trektoren De Eeuwig Brandende Kaars, naast een kraampje met snoep en ijs.

Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be