Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaqua Mechelen Zennebad

Vergunningsaanvraag voor nieuw Plopsa-zwembad blijkt onvolledig

13-07-2023, 15.16 uur

Het aanvragen van de omgevingsvergunning voor een nieuw Plopsa-zwembad is niet helemaal goed verlopen. De Plopsa Group wil in Mechelen een nieuwe vestiging van waterpark Plopsaqua neerzetten. Nadat de oorspronkelijke bouwaanvraag werd ingetrokken, volgde in juni een nieuwe aanvraag. Die blijkt nu onvolledig te zijn.

Dat heeft de gemeente laten weten. Het gevolg is dat het openbaar onderzoek nog niet van start kan gaan. In de wet is opgenomen dat de aanvrager de tijd krijgt - maximaal 120 dagen - om de ontbrekende informatie aan te leveren.

Wat momenteel precies ontbreekt, is niet duidelijk. Een woordvoerster van Plopsa kan daar ook niets over kwijt. "Voorlopig zijn wij alles intern nog aan het bekijken en geven we liever nog geen inhoudelijke commentaar", vertelt ze aan Looopings.

Bezwaarschriften
Tegenstanders zijn blij met de vertraging. Sommige buurtbewoners vrezen dat de komst van Plopsaqua Mechelen zal zorgen voor het verdwijnen van een bosgebied. Volgens actiecomité Groene Buffer zijn er al vijfhonderd bezwaarschriften ingediend tegen het nieuwe plan.

Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Plopsaqua Mechelen Zennebad
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be