Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Foto's: parachute tower Dragonwatch torent hoog boven Toverland uit

16-07-2023, 12.21 uur

De nieuwe Toverland-attractie Dragonwatch is uniek in de Benelux. Het Limburgse themapark bestelde een parachute tower bij de Liechtensteinse fabrikant Intamin. In Europa komt het attractietype op slechts één andere plek voor, namelijk in het Walt Disney Studios Park van Disneyland Paris.

Daar kreeg de toren een legerthema, onder de noemer Toy Soldiers Parachute Drop. Toverland koos voor een kleurrijke middeleeuwse sfeer. Het idee is dat bezoekers zichzelf omhoog laten hijsen om de draken in de omgeving te kunnen spotten. De toren biedt volgens het verhaal ruimte om de draken in themagebied Avalon te verzorgen.

Inclusief decoraties is Dragonwatch zo'n 40 meter hoog. Dat is even hoog als de nabijgelegen wing coaster Fenix. De gondels halen een maximale hoogte van 17 meter. Er zijn zes bakjes met elk twee banken voor drie personen. Een ritje duurt ongeveer anderhalve minuut. De valsnelheid bedraagt 19 kilometer per uur.

Single riders
In de binnenwachtrij zien bezoekers schilderijen van verschillende soorten draken. Daarna volgt een aparte voorshowruimte waar parachutes en vogelkooien zijn opgehangen. Op een vaandel wordt een instructievideo geprojecteerd. Toverland heeft Dragonwatch uitgerust met een aparte ingang voor single riders, om lege plekken op te vullen. Het is voor het eerst dat het pretpark dat concept hanteert.

Van alle nieuwe attracties in Avalon heeft Dragonwatch overduidelijk het meest last van kinderziektes. Sinds de opening ging de toren al regelmatig dicht in verband met technische storingen. Voor medewerkers was de installatie van Dragonwatch een race tegen de klok. Uiteindelijk werd de attractie pas op de dag van de openingsceremonie goedgekeurd door keuringsinstantie TÜV.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be