Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland sluit G-Force vanwege defect onderdeel

10-07-2023, 14.50 uur

De attractie G-Force in Walibi Holland is tot nader order dicht. Een onderdeel van de thrillride bleek enkele dagen geleden defect te zijn. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer het probleem verholpen kan worden, vertelt een woordvoerder van het pretpark.

"De tandwielkast ligt ter controle bij een externe partij", legt hij uit. "Als deze weer terug is, wordt hij geïnstalleerd." Walibi kan op dit moment nog geen tijdsindicatie geven. "Maar we hopen zo snel mogelijk."

G-Force is een attractie van het type enterprise, bestaand uit een rad dat razendsnel gaat draaien en vervolgens omhoog wordt gelift. Door de snelheid vliegen de passagiers over de kop. Het gevaarte van fabrikant Huss Park Attractions is te vinden in parkdeel Speed Zone, tussen vrijevaltoren Space Shot en waterspeelplaats Cooldown.

Onderhoudspagina
Walibi Holland communiceerde zelf in eerste instantie niet over de onverwachte sluiting. In de officiële Walibi-app en de onderhoudspagina op de Walibi-site werd de afgelopen dagen aangegeven dat G-Force gewoon geopend was. Na vragen van Looopings is de informatie bijgewerkt.

Walibi-bezoekers moeten momenteel nog een attractie missen: bij zomerse temperaturen gaat hangende achtbaan Condor niet open. Door de hitte gaan de treinen te hard, waardoor de coaster niet comfortabel genoeg meer is voor het publiek. Wie een ritje wil maken, zal dus moeten wachten tot het afkoelt.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be