Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo

Giraf staat in de file richting Blijdorp: Rijkswaterstaat grijpt in

09-07-2023, 10.50 uurBeeld: @RWSverkeersinfo

Rijkswaterstaat is vrijdagmiddag een giraf te hulp geschoten. Het dier werd in een vrachtwagen getransporteerd richting Diergaarde Blijdorp. Op weg naar de Rotterdamse dierentuin stond de wagen echter lang in de file. Vanwege de hoge temperaturen schakelde de vervoerder Rijkswaterstaat in.

Daarom heeft een weginspecteur het bijzondere transport over de vluchtstrook begeleid. De truck met de giraf werd rond 16.50 uur opgepikt op snelweg A17. Vervolgens bracht men het dier tot aan de Moerdijkbrug bij de A16.

"Vanwege de warmte staken we onze nek uit", schrijft Rijkswaterstaat in een lollig bericht op Twitter. "Nu is het wachten op een hoogtemelding bij de Drechttunnel." Op de A17 staan de laatste tijd veel files door het afsluiten van de Haringvlietbrug. Die is acht weken dicht voor onderhoud.

Meer Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be