Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland is eerste attractiepark in de Benelux met Threads-account

08-07-2023, 15.25 uur

Toverland is vanaf vandaag actief op het nieuwe sociale netwerk Threads. Het is voor het eerst dat een attractiepark in de Benelux een Threads-account aanmaakt. Het platform, ontstaan vanuit Instagram, wordt gezien als de potentiële opvolger van Twitter.

Onder leiding van Elon Musk voerde Twitter de afgelopen maanden een reeks controversiële wijzigingen door. Zo moet voor verschillende basale functionaliteiten tegenwoordig betaald worden. Ook bleek Musk niet vies te zijn van censuur. Steeds meer gebruikers keren het medium om die reden de rug toe.

Threads, eigendom van Facebook-moederbedrijf Meta, werd afgelopen woensdag gelanceerd in zo'n honderd landen. Het concept lijkt sterk op dat van Twitter, al moeten veel functies nog ontwikkeld worden.

Europese Unie
Topman Mark Zuckerberg benadrukt dat er nog een lange weg te gaan is. Volgens hem hebben inmiddels zeventig miljoen mensen zich aangemeld, veel meer dan verwacht. In de Europese Unie is de app officieel nog niet beschikbaar.

Met behulp van technische trucjes is het toch mogelijk om alvast een account te activeren. Threads maakt gebruik van bestaande Instagram-pagina's. Britse pretparken zijn inmiddels alom vertegenwoordigd. Ook Looopings is al te vinden op Threads, via @looopings.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be