Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Bezoekers van zwemparadijs Europa-Park kunnen polsbandje scannen als ze werk zoeken

11-07-2023, 14.37 uur

Europa-Park heeft een originele manier bedacht om nieuwe medewerkers te werven. In waterwereld Rulantica dragen alle bezoekers een polsbandje, om hun eten en drinken af te rekenen en om hun kluisje te openen. Dat bandje kan tegenwoordig ook gebruikt worden om meer informatie te krijgen over vacatures.

Wie interesse heeft in een baan bij Rulantica, scant het polsbandje in de wachtrij voor een glijbaan. "Hevige golven? Geen probleem met het juiste team!", valt te lezen op een poster bij het apparaat. "Kom aan boord!" Daaronder wordt uitgelegd dat bezoekers hun armband kunnen scannen. Bij het verlaten van Rulantica krijgen ze dan meer informatie over carrièremogelijkheden.

Het Zuid-Duitse pretparkresort kampt al langer met een structureel personeelstekort. Eigenaar Roland Mack beklaagde zich er vorig jaar nog over. Hij gaf aan dat tegenwoordig personeelsleden uit Centraal-Azië worden gehaald, omdat veel Duitse jongeren niet meer bereid zijn om hard te werken.

Groeien
Ondertussen zijn er alsmaar meer werknemers nodig. Europa-Park en Rulantica blijven immers groeien. Het waterpark werd onlangs uitgebreid met het themadeel Nordiskturn, waar raceglijbaan Vikingløp te vinden is. In het attractiepark opent volgend jaar een nieuw Kroatisch gedeelte met een gigantische achtbaan.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be