Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Isla Mágica

Massale staking in Spaans pretpark Isla Mágica

09-07-2023, 14.27 uur

De medewerkers van het Spaanse pretpark Isla Mágica zijn boos. Ze eisen een flinke loonsverhoging en betere arbeidsvoorwaarden, maar de directie weigert dat. Afgelopen donderdag vond een massale staking plaats, waar bijna het volledige personeelsbestand aan meedeed.

413 van de 426 werknemers legden het werk neer, melden de initiatiefnemers. Er werd actiegevoerd voor de ingang. Officieel bleef het park geopend, maar er waren nauwelijks bezoekers aanwezig. Het management had het publiek vooraf gewaarschuwd dat veel attracties waarschijnlijk gesloten zouden blijven.

Volgens vakbonden is de directie van Isla Mágica na acht maanden onderhandelen bereid om een minimale loonsverhoging door te voeren. Dat vinden de bonden veel te mager. Ze klagen ook over het gebrek aan airconditioning in personeelsruimtes. Men heeft aangekondigd dat er indien nodig meer stakingen zullen plaatsvinden deze zomer.

Avonturenpark Hellendoorn
Isla Mágica, geopend in 1997, ligt in de gemeente Sevilla. Het park telt twee achtbanen: mijntrein El Tren del Potosí en suspended looping coaster Jaguar. Verder is er een waterpark met de naam Agua Mágica. De bestemming hoort bij Groupe Looping, net als onder andere Avonturenpark Hellendoorn.Meer Isla Mágica
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be