Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Video: Europa-Park breekt restanten Zauberwelt der Diamanten af na grote brand

07-07-2023, 10.56 uur

Europa-Park is gestart met het afbreken van de afgebrande Zauberwelt der Diamanten. De nostalgische diamantgrot in het Duitse pretpark werd op maandag 19 juni in de as gelegd. Nadat men afgelopen week al begon met het ontmantelen van een getroffen achtbaan, is nu de constructie zelf aan de beurt.

Videobeelden vanuit themahotel Castillo Alcazar laten zien hoe medewerkers bezig zijn om de dakspanten en een zijmuur te slopen. De onderdelen worden voortdurend geblust. Dat is gebruikelijk bij dit soort sloopwerkzaamheden, om stofwolken te voorkomen.

Wanneer alle restanten zijn verwijderd, wil Europa-Park beginnen met het opnieuw opbouwen van de Zauberwelt in het Oostenrijkse themagebied. Twee attracties die door de grot heen liepen - powered coaster Alpenexpress Enzian en boomstambaan Tiroler Wildwasserbahn - moeten in 2024 opnieuw in gebruik genomen worden.



Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be