Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-medewerkers lezen sprookjes voor op Dag van het Sprookje

07-07-2023, 15.51 uur

Medewerkers van de Efteling hebben vandaag sprookjes voorgelezen aan bezoekers. Ter gelegenheid van de Dag van het Sprookje - 7 juli - doken verschillende personeelsleden in de sprookjesboeken. Zo las directielid Koen Sanders een verhaal voor in speelgebied Nest.

Hij koos voor De Redders van Ruigrijk, het kinderboek van wijlen Marc de Hond dat verscheen bij de opening van Nest. "Ik vind voorlezen belangrijk omdat verhalen vertellen mensen bij elkaar brengt", aldus Sanders. "Dat is ook precies wat we elke dag opnieuw in de Efteling doen."

Ook Luc van Laar, de vaste portier van het Efteling Theater, las voor. Verder verlieten enkele personeelsleden van de afdelingen attracties, evenementen en horeca tijdelijk hun werkplek om verhalen te delen.

Initiatieven
De Efteling bedacht de Dag van het Sprookje in 1999. Sindsdien zijn er op 7 juli regelmatig initiatieven om sprookjes in de schijnwerpers te zetten.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be