Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland haalt geliefde muziek weg: 'Mijn pretparkhart huilt'

02-07-2023, 19.44 uurBeeld: PromenadeFotos

Pretparkfans reageren verbaasd en teleurgesteld op de keuze om een populair Toverland-nummer weg te halen. In het Limburgse attractiepark was sinds 2018 het poplied Fire & Ice te horen, als onderdeel van de attractie Merlin's Quest. Nu het bijbehorende themagebied Avalon een gedaantewisseling heeft ondergaan, is het nummer verdwenen.

Een bewuste keuze, zo geeft Toverland aan op Twitter. "De muziektrack Fire & Ice komt inderdaad niet meer terug", antwoordt het park op een bericht van een verontruste fan. "We hebben ervoor gekozen om ook hier de muziek aan te laten sluiten op de nieuwe, feestelijke sfeer."

Fire & Ice werd gecomponeerd door de Duitse firma IMAscore en gezongen door Canadese artiest Nathan Nasby. Producent Xaver Willebrand vergeleek het nummer destijds met de bekende deuntjes uit Disney-attracties als Pirates of the Caribbean en Haunted Mansion. "We zullen zien of Fire & Ice ook zo'n klassieker wordt. We merken dat het nummer nu al veel fans heeft."

Groot verdriet
Vijf jaar later kiest Toverland voor iets anders. Bij IMAscore werd nieuwe, instrumentale muziek besteld voor Merlin's Quest. Fire & Ice keert niet meer terug, tot groot verdriet van veel vaste bezoekers. "De beste muziek van heel Toverland is weggehaald", schrijft iemand op social media. "Mijn pretparkhart huilt", zegt een ander.

Een greep uit de overige reacties: "Wat een bizarre keuzes zijn hier gemaakt", "Die muziek paste daar juist zo goed!", "R.I.P., één van de mooiste nummers van het park verdwijnt", "Oei, dat was wel de beste track", "Teleurstelling", "Waarom?!", "Néé!" en "Pardon, what the fuck?".

Heimwee
Ondanks de commentaren is Toverland niet van plan om Fire & Ice terug te brengen. Wie heimwee heeft naar het nummer, kan het lied nog wel beluisteren op Spotify en andere streamingdiensten. De nieuwe Avalon-soundtrack verschijnt daar voorlopig niet op: Toverland wil muziek tegenwoordig exclusief houden, om te voorkomen dat andere partijen ermee aan de haal gaan.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be