Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuw in de Efteling: interactieve show met wetenschappelijke proefjes

09-07-2023, 18.10 uur

Een nieuwe familievoorstelling in de Efteling staat in het teken van de wetenschap. In parkdeel Ruigrijk wordt deze zomer meerdere keren per dag de Sterkstaaltjestaalkrachtshow vertoond. Daarin doen de twee personages Roef en Spijk verschillende experimenten met het publiek.

Zo wordt er met een emmer vol water gezwaaid en proberen de presentatoren om een ballon op te blazen met een bladblazer. Soms houden ze ook een kennisquiz. De interactieve en informatieve productie vindt plaats op een tijdelijk podium dat vormgegeven is als de baandelen van de bekende Python.

Verder bestaat de aankleding uit houten kisten, tonnen en onderdelen van een ketting. Bovenaan is een slangenkop zichtbaar, die wordt voorgesteld als Python Headquarters. Een vrouwenstem leidt de proeven steeds in met wat achtergrondinformatie.

Remixen
In totaal duurt de Sterkstaaltjestaalkrachtshow ongeveer twintig minuten. Op hetzelfde podium treedt ook DJ Dizzy op, met remixen van attractiemuziek. Tot eind 2020 was op deze plek bootjesmolen Polka Marina te vinden.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be