Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park na brand: schuttingen vernieuwd, souvenirwinkel verplaatst

04-07-2023, 19.14 uurBeeld: Loredana Capriotti-Kuttler e.a.

In Europa-Park wordt nog steeds hard gewerkt aan het herstellen van de schade veroorzaakt door de brand van 19 juni. Ruim twee weken nadat de Zauberwelt der Diamanten nagenoeg volledig afbrandde, heeft Europa-Park de grote bouwschuttingen in het gebied vernieuwd. Daarop staan nu tekeningen van Spaanse gevels.

De getroffen diamantgrot bevond zich aan de rand van het Oostenrijkse themadeel, naast het Spaanse gedeelte. Enorme schermen zorgen ervoor dat bezoekers niet geconfronteerd worden met de resterende puinhoop. In eerste instantie waren de zeilen wit. Om beter bij de omgeving te passen, staan er nu mediterrane huisjes op.

Verder heeft Europa-Park de souvenirwinkel Bazar Español, die ook is aangetast door de brand, verplaatst. De winkel wordt tijdelijk gehuisvest bij de arena van paardenshow Die Rückkehr des Sultans. 's Winters wordt deze locatie gebruikt voor een ijsbar. De nieuwe naam van de shop luidt Bazar Arena.

Treinbaan
De treinbaan die langs de Zauberwelt der Diamanten loopt, is al een tijdje weer open. Informatieborden informeren bezoekers dat de attractie momenteel eerder sluit dan de rest van het park, namelijk om 18.30 uur. Op die manier kan men 's avonds verdergaan met de herstelwerkzaamheden.

Volgend jaar moeten ook powered coaster Alpenexpress Enzian en boomstambaan Tiroler Wildwasserbahn weer in gebruik genomen worden. Beide attracties liepen door de afgebrande grot heen.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be