Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Video: Disneyland Paris verwelkomt muziekkorps uit Deens pretpark

06-07-2023, 23.59 uurBeeld: @DLPReport

Bezoekers van Disneyland Paris hebben deze week kunnen kijken naar een muziekkorps uit een ander pretpark. Het Deense attractiepark Tivoli Gardens was uitgenodigd om meerdere optredens te geven in het Disneyland Park. De zogeheten Tivoli Youth Guard kwam verschillende keren voorbij op de paraderoute.

Ook stonden er enkele concerten op het programma. De ruim honderd musici uit Kopenhagen waren aanwezig op maandag 3 en dinsdag 4 juli. Tivoli en Disney hebben een hechte band met elkaar. Niemand minder dan Walt Disney bezocht het park in 1951.

Hij gebruikte het als inspiratiebron voor Disneyland in Californië, dat opende in 1955. De connectie leidde in 2018 al tot het uitbrengen van een speciale Tivoli-pin door Disney. Ook reed er dat jaar een heuse Disney-paradewagen door Tivoli Gardens, ter ere van het 175-jarig bestaan van het Deense park.



Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be