Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legoland Deutschland Resort

Legoland bevestigt plannen voor losstaand Peppa Pig Park: opening in 2024

30-06-2023, 09.26 uur

Het wereldberoemde tekenfilmvarkentje Peppa Pig krijgt een eigen pretpark bij Legoland in Duitsland. Pal naast het bestaande Lego-attractiepark opent in 2024 Peppa Pig Park: een apart gedeelte dat volledig in het teken staat van één van de best bekeken kinderprogramma's aller tijden.

Dat heeft eigenaar Merlin Entertainments bevestigd, nadat het plan in april al uitlekte via de regionale media. De Peppa Pig-trekpleister wordt gepresenteerd als "de ultieme eerste pretparkervaring voor kleuters", met "een kleurrijke mix van attracties". Verder zorgt men voor "waterpret, interactieve activiteiten en shows".

Het vorig jaar geopende Peppa Pig Theme Park naast Legoland Florida in de Verenigde Staten dient als voorbeeld. In Europa waren al Peppa Pig-themagebieden te vinden in Paultons Park (Verenigd Koninkrijk), Gardaland (Italië) en Heide Park (Duitsland).

Leidschendam
In Nederland opende begin 2022 Peppa Pig World of Play Leidschendam, een overdekt speelpark als onderdeel van winkelcentrum Westfield Mall of the Netherlands. Legoland Deutschland Resort ligt in de Duitse deelstaat Beieren.

Legoland-directrice Manuela Stone zegt blij te zijn met de investering door moederbedrijf Merlin. "We zien het als een bevestiging dat we op deze locatie kunnen blijven groeien", laat ze weten. Matt Proulx van licentiehouder Hasbro roemt het succes van het Peppa Pig-themapark in Amerika. Dat park loopt volgens hem "fenomenaal".

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Legoland Deutschland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be